Autorijschool

Wie kent Ed van Rozelaar niet? Een bekend gezicht die vrijwel ieder kind in Medemblik, maar ook daarbuiten heeft leren zwemmen. In 2015 werd het tijd voor een extra uitdaging en is Ed gestart met zijn eigen autorijschool. Vanaf 16,5 jaar is het al mogelijk om te starten voor je B-rijbewijs, ook voor een opfris cursus of aanhanger rijbewijs ben je bij Autorijschool Ed van Rozelaar op het juiste adres. Voor een proefles betaal je slechts € 40, na deze eerste proefles maakt Ed een inschatting hoeveel lessen je ongeveer nodig zult gaan hebben.

2toDrive

Bij Ed van Rozelaar kan je door 2toDrive nu al vanaf 16,5 jaar starten met het volgen van rijlessen. Op 17 jarige leeftijd mag je het praktijkexamen afleggen voor het rijbewijs B. Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen. Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen gaan volgen en een tussentijdse toets afleggen. Je meld je aan voor 2toDrive door je begeleiderspas aan te vragen. Wordt  je 17 jaar, dan mag je het praktijkexamen afleggen. Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach. Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Hoe ziet jouw rijopleiding eruit

Wij verdelen jouw opleiding in 3 blokken.

Blok1: Hierin leer je de auto te bedienen (voertuig beheersing). Het leren kennen van het voertuig, goed zitten, wegrijden, stuurtechniek, de daarbij horende kijktechniek en het op- en terug schakelen zijn bij deze fase de belangrijkste onderwerpen.

Blok 2: Als jouw voertuig beheersing op een goed niveau is beginnen we jou de rij taken te leren: kruispunten, afslaan, rotonde, autosnelweg en bijzondere verrichtingen zijn de belangrijkste les onderdelen. Natuurlijk lopen blok 1 en blok 2 ook door elkaar tijdens de opleiding en kom je per les diverse punten tegen zowel uit blok 1 en ook uit blok 2.

 
Blok 3: Begint met een tussentijdse toets, deze is trouwens niet verplicht. Vervolgens zijn er nog een aantal lessen over voor examen training. Jouw vorderingen houden we nauwkeurig bij op een instructie vorderingen leskaart. Zo heb je altijd inzicht in welke deel van de opleiding je zit. Wat je al kan, en wat je nog moet verbeteren en aanleren.
 
Tussentijdse toets: Een aanrader! Is net een echt Praktijkexamen, echter je kan er niet voor zakken. Je kan wel vrijstelling behalen voor de “bijzondere verrichtingen”. En je weet hoe het Praktijkexamen in zijn werk gaat. Wat weer zelfvertrouwen geeft voor het (echte) examen.

Spoedopleiding

Het rijbewijs in 4, 6, 8 weken of zelfs in 10 dagen behalen? Dat kan, maar er is altijd examenwachttijd die nodig is om de aanvraag administratief en financieel te verwerken. De officiële wachttijd is 1 maand. Je kunt dus kiezen om je rijopleiding over 1 of 2 maanden te verdelen óf om 10 dagen vóór je examendatum te beginnen. Ons advies en onze voorkeur gaan uit naar de verdeling over 2 maanden, om de simpele reden dat er dan tijd is om je goed voor te bereiden.

Rijbewijs problemen?

  • Lukt het niet om te slagen voor het CBR rijexamen bij een andere verkeersschool.
  • Moet je een rijproef doen bij het CBR (medisch, leeftijd of na verkeersovertreding).
  • Wel een rijbewijs maar (bijna) niet durven rijden.
  • Probeer het bij ons en betaal per uur.

Rijbewijs aanhangwagen

Hoe gaat het in zijn werk?
Om een opleiding op maat te kunnen verzorgen, start je de opleiding met een intake les. Tijdens de intake les, die maximaal 1,5 uur duurt, wordt je niveau bepaald en krijg je advies. Na deze intake les zal je complete opleiding worden ingepland inclusief het examen!

Alle disciplines supersnel onder de knie
Op de cursusdag(en) oefen je alle disciplines van het rijden met aanhangwagen. Je start met eenvoudige oefeningen, vervolgens leg je (desgewenst meermalen) de examenroute af. Je oefent onder persoonlijke begeleiding en krijgt zo uiteindelijk alle disciplines perfect onder de knie.

De opleiding
‘s Ochtends start je met de opleiding en net voor de middag wordt de cursus afgesloten met een officiële CBR-praktijkexamen. Die je overigens aflegt in dezelfde auto met aanhanger die je al door en door leerde kennen tijdens je opleiding. Een betere garantie voor succes is nauwelijks denkbaar. De opleiding kan dus in 1 ochtend worden afgelegd.

Theorie

Voordat je een praktijkexamen of tussentijdse toets aanvraagt moet je geslaagd zijn voor je theorie-examen. Het theorie examen duurt ongeveer drie kwartier, inclusief de toelichting. Je moet ongeveer een kwartier voor aanvang van het examen aanwezig zijn. Je kunt theorie-examen doen als je 16 jaar of ouder bent. Naar je theorie-examen moet je een geldige ID-kaart of een geldig paspoort meenemen. Bij ons kun je de benodigde materialen aanschaffen of huren om je theorie-examen zelfstandig voor te bereiden. Het theorie-examen wordt afgenomen bij het CBR en bestaat uit:

  • 25 vragen over Gevaarherkenning; gaat over het herkennen van gevaar en wat je moet doen in een situatie.
  • 12 vragen over Kennis; hier laat je zien dat je feiten en regels kunt herkennen en benoemen.
  • 28 vragen over Verkeersinzicht; hier laat je zien dat je regels kunt toepassen en juiste beslissingen kunt nemen.

Je bent geslaagd voor het theorie-examen als je:

  • Minimaal 13 antwoorden van de 25 vragen goed hebt van het onderdeel Gevaarherkenning.
  • Minimaal 10 antwoorden van de 12 vragen goed hebt van het onderdeel Kennis.
  • Minimaal 25 antwoorden van de 28 vragen goed hebt van het onderdeel Verkeersinzicht.